WERKWIJZE

 1. Informeer u vooraf betreffende gemeentelijke en plaatselijke bouwvoorwaarden. Kom eens langs (op afspraak) om uw wensen en ideeën mee te delen. Op basis hiervan kunnen wij u direct enkele soortgelijke projecten tonen op foto, de gebruikte materialen demonstreren en u verschillende realisaties tonen op onze uitgebreide expo.
 2. Naargelang de aard en de omvang van het project wordt er meteen of naderhand een prijs door ons uitgerekend en eventueel een schets gemaakt.
 3. Wanneer u beslist om met ons verder te werken en het plaatsen van het project door ons dient te gebeuren, komt er iemand ter plaatse de werken exact opmeten.
 4. Op basis van deze opmeting wordt de bestaande offerte mogelijks aangepast.
 5. Bij akkoord wordt een verkoopscontract opgesteld en wordt het project volledig door onze eigen tekendienst ontworpen (bijgebouw, poolhouse, tuinberging, … ). Onze tekenaars visualiseren en concretiseren uw ideeën in 3D. Een beeld zegt meer dan duizend woorden: zo wordt uw idee onze leidraad tijdens uw project. Deze tekeningen op schaal kunt u gebruiken bij uw bouwaanvraag tot 40m². Bij grotere projecten wordt een architect ingeschakeld.
 6. Eens de bouwvergunning of meldingsplicht is goedgekeurd wordt de aanvangsdatum der werken vastgelegd.
 7. De werkzaamheden worden pas aangevat na de betaling van het voorschot.
 8. De werken worden zo vlot en efficiënt mogelijk uitgevoerd.

Paneelbouwsysteem vs Blokhutsysteem

Bij een blokhutsysteem worden er planken op elkaar gestapeld d.m.v. een tand en groef. Het hout ‘leeft’ en zal hierdoor zwellen en krimpen omdat het niet bevestigd is op een kaderwerk. Er zal vervolgens vervorming optreden wat kan resulteren in het moeilijk sluiten/openen van deuren en zelf het kromtrekken van het gebouw!

Bij Houtbouw De Meyer werken wij uitsluitend met paneelbouw. Dit zijn houten kaders die vooraf op maat gefabriceerd worden en reeds voorzien zijn van de nodige raam-en deuropeningen. Dit heeft verschillende voordelen tegenover het goedkopere blokhutsysteem:

 • Door het creëren van een luchtspouw kan de gevelbekleding ventileren wat resulteert in een langere levensduur. (geen luchtspouw bij het type Basic)
 • Er kan isolatie geplaatst worden tussen de balken van het houten kader en de binnenzijde kan afgewerkt worden met OSB, Gipskartonplaten,…
 • Plaatsing van panelen gaat veel sneller dan het plaatsen van blokhutprofielen.
 • Er zijn veel meer mogelijkheden bij paneelbouw qua bouwstijl.
 • De gevelbekleding is vrij te kiezen, van hardhout planchetten tot verlijmde volkernpanelen.
 • ….